Afla care sunt criteriile dupa care alegem un frigider de top

Chiar daca tehnologia a avansat rasunator in ultimii ani, cel mai bun electrocasnic capabila sa pastreze alimentele si bauturile la temperaturi optime a ramas de departe frigiderul, care este concurat indeaproape de congelatoare si lazi frigorifice, insa cele din urma nu au o utilitate asa de mare.

Insa, cu siguranta orice om care este preocupat de o casa practica, va avea in vedere anumite criterii dupa care va alege un frigider, functie de spatiul avut la dispozitie, buget, dar si de performantele avute de acesta.

Mai jos va invitam sa vedeti care sunt principalele criterii de selectie ale unui frigider performant si in functie de acestea sa luati alegerile cat mai intelepte in vederea achizitionarii unui electrocasnic bun.

  1. Compartimentele. In acest caz, se deosebesc trei tipuri de frigidere si anume cele uzuale, combinele frigorifice si frigiderele side by-side.

Diferenta este facuta de capacitatea de stocare, lazi, rafturi si dimensiune iar in functie de necesitati ar trebui sa gasim o varianta optima care sa includa acest criteriu.

  1. Capacitatea este definita de volumul de incarcare al alimentelor, care se face in functie de context si de membrii familiei sau grupului.

Atunci cand ne gandim la o familie normala, in care se fac cumparaturi dese, este recomandat sa fie un volum de incarcare de 200 sau 300l pentru a depozita cum se cuvine fiecare aliment.

Insa daca avem o familie cu peste 5 membri, este recoamdat sa apelam la modele cu un volum de incarcare ceva mai ridicat.

  1. Eficienta energetica. Aici trebuie sa ne raportam la consumul de energie raportat la capcitatea de inghetare a frigiderului. Un frigider cu adevarat bun va face parte dintr-o clasa energetica superioara, de preferat A+ sau A++, capabila sa ne ajute sa economisim bani si sa avem un consum de energie care nu ne va da peste cap factura de curent lunara.
  2. Clasa climatica. Aici atentia noastra se va atinti asupra temperaturilor la care se va pastra mancarea, iar in general in functie de producator se deosebesc 4 tipuri de clase climatice. Diversitatea joaca un rol mare aici iar in acest sens respectarea instructiunilor din manual este benefica.
  3. Functionalitatea. Aici trebuie sa avem grija sa reglam termostatul functie de preferintele noastre, pentru pastrarea unei temperaturi optime atat in interiorul frigiderului cat si in congelator.

Nu in ultimul rand, trebuie sa fim atenti la stocurile magazinelor si la sectiunea de oferte frigidere, e posibil sa gasim ceva performant si accesibil. Pentru pastrarea unor alimente pe termen lung, mai ales in cazul carnii este de preferat sa se opteze spre ultimile trepte de reglare, ideale pentru astfel de cazuri.

 

About The Author