Da! Imi place Zonga!

Probabil că majoritatea dintre voi aţi auzit deja despre Zonga, dar să nu vă supăraţi pe mine dacă mai zic şi eu încă o dată ce este. Unii oameni poate încă n-au aflat ce-i cu acest serviciu ş-atunci nu-i păcat?

Pe scurt, Zonga este un serviciu românesc de streaming audio, lansat, deocamdată, în Private Beta de către Trilulilu (lansarea oficială a produsului va avea loc în aprilie). Este un player de muzică pe care utilizatorii îl pot instala pe orice computer sau pe telefonul mobil, pentru a asculta orice melodie își doresc. Astfel, Zonga facilitează accesul utilizatorilor la toată muzica lor preferată, melodiile putând fi accesate pe loc, de oriunde: muzica este stocată online, iar playlist-urile, piesele favorite și preferințele utilizatorilor sunt sincronizate automat între toate dispozitivele deținute (desktop, acces web, telefon mobil).

Toată muzica de pe Zonga este oficială şi e prima dată în România când toate casele de discuri importante, inclusiv cele internaționale (Universal Music, Sony Music, Warner Music, EMI), sunt implicate intr-un astfel de proiect. Ca să mă fac înţeleasă, când asculţi melodiile cu Zonga e ca şi cum ai cumpăra piesele şi CD-urile artiştilor tăi preferaţi, deoarece conținutul este 100% legal.  Zonga va dispune de două tipuri de planuri/abonamente: Premium, pentru 4,99 euro/lună şi Plus, pentru 2,99 euro/lună.

O chestie care mi-a atras atenţia: Zonga a fost dezvoltat în decurs de 2 ani și jumătate de o echipă de numai 6 oameni, în timp ce servicii similare disponibile în alte țări au fost realizate de echipe de zeci de oameni.

About The Author