Istoria parfumurilor frantuzesti

Stiinta parfumuriilor este o indeletnicire extrem de veche. Egiptenii, grecii, romanii, si mai tarziu bizantinii au fost fascinati de metodele de obtinere a uleiurilor aromatice. Aceasta practica a fost preluata rapid de marile curti europene, iar maestrii francezi s-au remarcat prin miresmele deosebite ale compozitiilor obtinute.

Si totusi cum reusesc parfumurile frantuzesti sa fie atat de apreciate? Simplu, prin senzatiile puternice pe care le creaza. Fara sa le vezi, fara sa le auzi e suficient sa le atingi si simtul olfactiv incepe sa transmita imagini afrodisiace, incepe sa ne mangaie si sa ne contureze identiatea.

Parfumurile frantuzesti, asociate cu luxul si rafinamentul, desavarsesc tinute si personalizeaza imaginii, emana arome speciale si schimba stari de spirit! De aceea nu sunt simple accesorii care aduc doar un miros, sunt licori aproape magice care spun multe despre personalitatea noastra.

Pentru ca mangaie pielea, simturile si ne subliniaza identitatea, este important sa stim sa „citim” un parfum frantuzesc si sa-l simtim inainte de a-l incerca. De aceea toate detaliile sunt importante: forma, culoare, nuanta. Inainte de a alege esenta care ne va mangaia pielea, trebuie sa facem cunostinta cu forma, sticlei care spune mult despre licoarea pe care o gazduieste.

Simte si identifica notele esentei

Ca orice parfum si cel frantuzesc are trei note: de varf, de mijloc si de baza, iar fiecare nota este formata dintr-un amestec diferit de esente.

Notele de varf se simt imediat dupa aplicare, sunt extrem de volatile, de obicei sunt usoare si proaspete, aroma acestora trece la cateva minute dupa aplicare. Notele de mijloc isi dezvaluie buchetul imediat ce notele de varf s-au evaporta, constituie esenta parfumului si se mentin vreme indelungata. Notele de baza apar abia la final, sunt grele, bogate si foarte persistente. Combinatie tuturor uleiuirilor creaza arome bogate si complexe, care se elibereaza diferit pentru a ne incanta total.

Aromele florale, orientale, fresh si lemnoase nu fac altceva decat sa gadile simturile si sa maximizeze placerile. Parfumurile frantuzesti ce au extaziat doamnele la inceputul secoluli XX, sunt inca recunoscute datorita originaitatii si a miresmelor perfecte. Aromele de iasomie, trandafir, ylang-ylang, bergamot, lamaie, mosc, zibeta, vanilie, lichen, lacramioare reusesc inca, sa ne intrige intr-un mod extrem. Inca au puterea sa induca sentimente intense de entuziasm, placere, calm, intriga, simpatie sau respingere.

Chanel, Opium, Poison, Classique sunt doar cateva parfumuri pe cat de controversate pe atat de apreciate, sunt ravnite si indragita in aceiasi masura. Sunt cadoul perfect pentru o iubita, sotie sau mama, sunt semn e apreciere si respect pentru femeile dragi.

About The Author