Zece sfaturi pentru a alege un electrician

Nu e nicio rusine in a chema un electrician, chiar si pentru orice mica problema pe care instalatia din locuinta ta o intampina. Chiar si o persoana adepta a practicii DIY(Do it yourself) apeleaza uneori la serviciile unui electrician atunci cand constientizeaza ca nu orice trebuie facut de unul singur. Domeniul instalatiilor electrice interioare este unul in care este cu adevarat indicat sa alegi siguranta in locul regretelor ulterioare. Asadar, ce trebuie sa avem in vedere atunci cand cautam un electrician cu experienta?

1. Ia in calcul recomandarile prietenilor sau vecinilor. Puterea cuvantului este adesea cel mai bun mod de a va asigura ca o treaba este facuta asa cum trebuie. Cand vine vorba de recomandari, acestea nu interfereaza in vreun fel cu o maniera de influenta sau promovare, ci doar cu un feedback de care poti tine cont.

2. Daca recomandarile au fost insuficiente sau inutile, foloseste internetul, presa locala sau un director de afaceri pentru a gasi un electrician disponibil sa rezolve probleme minore.

3. Apeleaza un numar mai mare de electricieni inainte de a te decide asupra serviciilor pe care vrei sa le alegi. Costurile sunt extrem de importante si pot sa varieze mult, de la un operator la altul. Poti intreba daca plata finala este fix determinata de lucrare sau se percepe o taxa pe ora. Eventual, te poti asigura si de materialele folosite, daca acestea sunt incluse sau nu in pret.

4. Nu te hotari asupra pretului de unul singur. Poti cere electricianului sa garanteze munca lor si sa corecteze orice defectiune ce apare ca urmare a unei greseli in procesul de verificare si reparare a instalatiei electrice.

5. Alege un electrician care este specialist in tipul de operatiune electrica pentru care aveti nevoie de asistenta.

6. Descopera daca electricianul local este independent sau lucreaza ca agent local intr-o companie. Aceasta din urma poate fi mai scumpa decat munca unui electrician independent, insa aveti adaugata un plus de incredere ce vine de la companie, stiind ca i-a permis angajatului sa lucreze sub numele ei intr-un astfel de domeniu riscant, ce necesita multa experienta si siguranta.

7. Verifica daca electricianul detine o licenta valabila pentru jurisdictia in care lucrarile sale vor fi efectuate si daca el sau ea este inregistrata.

8. Verifica daca electricianul pe care l-ai ales are asigurare de raspundere publica, in cazul in care va avea loc un accident in timpul efectuarii lucrarilor asupra instalatiei electrice.

9. Cereti referinte. Acest lucru nu ar trebui sa excluda electricienii ce sunt noi in aceasta profesie. O persoana poate fi competenta in acest domeniu fara a avea prea multa experienta. Un electrician proaspat calificat ar trebui sa fie in masura sa obtina referinte de la propriul furnizor de formare.

10. Consulta o asociatie precum Better Business Bureau pentru a afla daca exista plangeri sau pareri negative asupra electricianului respectiv. Unul ce are antecedente privind problemele de functionare ce apar dupa efectuare serviciilor nu trebuie sa capete prea multa atentie de la clienti.

Daca nu aveti prea multa experienta, electricienii recomandati sunt cam cea mai buna solutie pentru defectiunile minore ce apar in locuinta proprie. Instinctul si credibilitatea pe care sunteti dispusi sa o oferiti vor contribui la alegerea serviciului potrivit.

About The Author