Brokerajul de azi, un pas important in asigurari

In ultimul timp s-a intarit relatia dintre broker si asigurator, asta dupa ce gradul de intermediere a crescut, comparativ cu alti ani. In timp ce acum catva timp existau animozitati intre asigurator si borker acum se pare ca lureaza impreuna. Pentru cumparator acest lucru este un beneficiu de care se poate bucura din plin.In primul rand este vorba de timpul pe care il economiseste intrucat un broker ii ofera toate variantele in acelasi timp, nemaifiind necesar o vizita la fiecare companie. In al doilea rand este vorba si de mijloacele financiare. Nu oricine ar fi fost dispus sau ar fi avut timpul necesar sa caute compania cu cel mai mic tarif pentru cazul sau, astel incat putea face o alegere mai scumpa.

De data aceasta cumparatorul poate sa aleaga in cunostinta de cauza. Sa gasesti cel mai ieftin RCA este pe placul oricui, iar o asigurare de casa ieftina dar cu mai multe acoperiri care sa fie expuse cu profesionalism cumparatorului sunt doar cateva dintre beneficiile apelarii la un broker.

Primul rol al brokerului este acela de educare a pietei si a clientului, el este cel care promoveaza asigurarile, iar pozitia sa trebuie sa fie impartiala. Nu mai este nimic cum era acum cativa ani cand brokerul trebuia sa desfasoare o campanie agresiva, sa il convinga pe client ca ar avea nevoie de un produs sau de un serviciu. Lucrurile s-au schimbat pozitiv si deci companiile de asigurari pot deveni in acest mod mai eficiente.

Dar indiferent de schimbari, se incearca mentinerea unor preturi cat mai scazute astfel incat asiguratul sa fie multumit.

About The Author