Calculatorul second – hand, necesitate indeplinita la cel mai bun pret

Consider ca este destul de clar astazi ca a avea un calculator acasa trece deja de sfera mofturilor si intra direct in sfera necesitatilor – atat pentru divertisment cat si pentru a munci, a te informa si a afla informatii. Cu toate acestea, inca foarte multa lume duce lipsa unui astfel de echipament datorita preturilor care in general nu sunt cele mai mici – producatorii alergand mereu dupa configuratii de ultra top, ceea ce duce cumpararea unui calculator la un buget de peste 1200-1400 lei. In privinta acestor oferte despre echipamente second s-a mai discutat intr-un articol precedent, unde s-au explicat notiunile Second Hand, Refurbished sau Like New practicate de catre magazinele online.

Calculatoarele Second Hand – Alegerea Perfecta la Buget Redus

In acest sens – desi nu sunt deloc mediatizate – exista posibilitatea achizitionarii unui calculator second hand, ceea ce reduce bugetul necesar achizitionarii unui astfel de echipament chiar si pana la preturi de doar 4-500 lei, cu tot cu un monitor.Mai mult decat atat, mai bine cumparati un desktop second – hand 100% functional, eventual adus pe piata de un brand important, decat sa mergeti pe varianta low – cost si sa ajungeti in doar cateva luni in situatia de a repara monitoare la un service din Bucuresti. Sau oricare alte componente, caci efortul, drumurile si orele pierdute sunt aceleasi.

Ca sa detaliez, in acest articol voi vorbi despre magazinele IT de traditie, poate chiar cele mai experimentate magazine online in directia vanzarii de echipamente de calcul second hand si refurbished. Solutiile oferite de catre aceste firme incep cu sisteme de buget foarte redus si merg chiar pana la sisteme de calcul avansate, care de regula sunt cumparate de catre firme datorita faptului ca echipamentele inca sunt intr-o stare extrem de buna. In fapt, aceste calculatoare second hand vin la noi in tara prin programe de recertificare din strainatate unde marile corporatii inlocuiesc foarte rapid echipamentele cu toate ca acestea ar mai putea opera inca cativa ani in conditii excelente.

Faptul ca aparent aceste calculatoare ar putea fi depasite din punct de vedere al configuratiei consider ca poate fi in realitate avantajul clientului. Un calculator cu procesor Dual Core la 2-3 GHz poate parea aparent depasit de catre noile procesoare Intel Sandy Bridge sau Ivy Bridge insa realitatea ne arata ca ele sunt inca foarte bune, ca exemplu sistemul de operare Windows 8 are nevoie doar de 1 GHz procesor single core si o memorie RAM de 1GB pentru a opera in conditii optime, ori oferta magazinelor este clar peste aceste specificatii ceea ce garanteaza deplina functionalitate a configuratiilor lor.

De cele mai multe ori utilizatorul obisnuit nu are nevoie de procesoare extrem de avansate si scumpe, memorii RAM foarte mari pentru simplul fapt ca nu foloseste PC-ul la capacitate maxima ci se limiteaza la aplicatiile de baza.

De altfel trebuie spus ca in oferta magazinului online se afla calculatoare de la producatori precum Dell (seria Optiplex), IBM, HP sau Fujitsu Siemens, producatori din clasa A recunoscuti pentru calitatea sistemelor vandute. Ba mai nou am vazut ca au si calculatoare Apple Second Hand.. insa ele deja intra la un buget mai mare, cu toate ca nu sunt noi.
Oferte Speciale pentru Tineri si cei la a doua tinerete

Magazinele online mai practica cateva reduceri extrem de interesante. Astfel, pentru tineri pana in 24 ani ofera 10% reducere, aceeasi reducere pentru tinerii de peste 65 ani iar pentru firmele nou infiintate (pana in 3 luni) acorda un discount de 10% la orice sisteme achizitionate.

Argumentul Pret – Demontat

Consideram ca acum nu mai ai nici un singur motiv pentru a nu cumpara un calculator daca nu ai unul acasa sau daca doresti sa il schimbi pe cel invechit ori daca chiar vrei sa cumperi parintilor un calculator pentru a putea comunica mai bine cu ei si a le oferi o alternativa la pierderea timpului in fata programelor TV.

About The Author