Avantajele Ferestrelor si Tamplariei PVC

Ferestrele si tamplaria PVC au o multime de avantaje care de-a lungul timpului le-au transformat dintr-un lux intr-o adevarata necesitate.  Daca va doriti confort termic, adica temperatura si confort termic in locuinta dumneavoastra, ferestrele cu tamplaria din PVC sunt mai mult decat indicate.

Astfel de ferestre dispun de geam transparent, la fel ca si cele din sticla normala, insa in acelasi timp rezista mult mai bine la socuri si au o multime de alte avantaje, dupa cum urmeaza sa explic in continuare.

In primul rand ferestrele PVC au durata de viata mult mai mare decat cele traditionale, fiind mult mai durabile. Vantul, apa si soarele nu le afecteaza ca pe cele obisnuite, cu tamplaria din lemn. De asemenea, un alt avantaj al geamurilor termopan este ca sunt foarte usor de intretinut, nu ruginesc si nu trebuie sa fie vopsite ca celelalte. In ceea ce priveste curatarea acestora se poate face facil si ieftin, cu o solutie simpla de apa cu detergent.

De asemenea, tamplaria PVC este mai ieftina decat cea din lemn, dar si mult mai rezistenta. Un alt avantaj al ferestrelor PVC este legat de faptul ca ofera o mai buna izolatie termica decat cele obisnuite. Studii in domeniu au aratat ca peste 40% din cantitatea de caldura dintr-o incapere se pierde prin intermediul ferestrelor. Montand ferestre PVC (denumite uzual ferestre termopan) acest procent se reduce semnificativ.

Prin intermediul ferestrelor PVC se asigura o buna protectie impotriva fractiei, mult mai ridicata decat cea prin intermedul ferestrelor obisnuite. Daca doresti sa achizitionezi cele mai ieftine ferestre din tara, insa sa beneficiezi de calitate este util sa faci o comparatie intre ofertele diferitelor companii care activeaza in acest domeniu.

Un alt avantaj este protectia fonica sporita pe care astfel de ferestre o ofera. Daca locuiti intr-o zona cu trafic intens, in apropiere de o gara sau un aeroport, montarea unor astfel de ferestre este esentiala.

Nu in ultimul rand, un avantaj al acestui tip de ferestre este cel legat de latura estetica a acestui tip de ferestre. Pe piata exista o multitudine de culori si texturi de astfel de ferestre.

About The Author