Ce trebuie sa stii despre forajul unei fantani

De obicei persoanele care doresc sa realizeze puturi forate sunt persoane obisnuite, care trebuie sa ia cele mai bune decizii chiar daca nu au nici o pregatire in acest domeniu. Riscul de a face alegeri gresite este destul de mare si impreuna cu posibilitatea de a fi pacalit e de ajuns pentru a strica buna dispozitie si pentru a-ti pierde increderea. Mai jos puteti citi cateva informatii care v-ar putea ajuta sa luati cele mai bune de decizii.

Pentru a scoate apa din pamant sunt mai multe posibilitati:

Fatana – este metoda clasica, cunoscuta de foarte mult timp. Pentru a realiza o fantana nu este nevoie de o echipa de foraje. O fantana de obicei se realizeaza la mica adancime si poate fi realizata de fantanari. Datorita poluarii din ultimul timp, fantanile nu mai reprezinta o solutie potrivita pentru alimentare cu apa intrucat panza de apa de unde se face captarea, este usor de infectat. Reprezinta insa o solutie buna pentru pentru zonele in care sunt izvoare de adancime care ajung la suprafata. Din punct de vedere al durabilitatii si exploatarii, este cea mai buna varianta de captare a apei.

O alta metoda folosita pentru alimentare cu apa este putul forat. Acesta este mult mai mult decat o fantana. Spre deosebire de o fantana, de unde apa se scoate prin orice metoda, in cazul unui put forat, apa se scoate doar cu pompe submersibile.

Realizarea unui foraj presupune mai multe etape:

Prima etapa este realizarea unui studiu hidro-geologic al zonei pentru a afla cat mai multe informatii despre zona in care urmeaza sa fie realizat un foraj. In cazul unui put forat este nevoie de persoane profesioniste, asadar al doilea pas pe care trebuie sa-l faceti este sa cautati o firma de foraje. De obicei acestea dispun de utilaje si materiale adecvate, insa acest lucru ar trebui sa fie conditie obligatorie. Pe piata sunt numeroase oferte care vin din partea unor echipe de foraj care au echipamente artizanale.

Urmatorul pas este sa semnati un contract. Poate parea banal insa acesta reprezinta obligatiile asumate de parti. Urmeaza executarea propriu-zisa a forajului si aici sunt incluse operatiunile necesare, incepand de la sapare si terminand cu denisiparea.

Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa va hotarati ce metoda de alimentare cu apa vi se potriveste si sa apelati la serviciile unei  firme profesioniste care sa executa o fantana sau un foraj, respectand cele mai inalte standarde de calitate.

About The Author